ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα Windows 11 ίσως διατεθούν ως δωρεάν αναβάθμιση [εικόνες]

0

Μία εβδομάδα πριν την επίσημη ανακοίνωση των Windows 11, οι διαρροές και οι φήμες σχετικά με το επόμενο λειτουργικό σύστημα της Microsoft έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο.

Μία σειρά διαρροών αποκαλύπτει τις αλλαγές που έρχονται, τουλάχιστον σε επίπεδο αισθητικής, ενώ από πολλές πηγές εκτιμάται πως η Microsoft θα ακολουθήσει επιθετική στρατηγική προώθησης του νέου λειτουργικού της συστήματος, όπως είχε κάνει και με την προώθηση των Windows 10. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 24 Ιουνίου και οι αλλαγές θα είναι πολλές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εξειδικευμένη ιστοσελίδα XDA ανακάλυψε σε δοκιμαστική έκδοση των Windows 11 τα configuration keys του συστήματος για χρήστες λειτουργικών συστημάτων Windows 7 και Windows 8.1. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες εκδόσεις (πιθανότατα) θα είναι σε θέση να αναβαθμιστούν δωρεάν στο επίπεδο των Windows 11, όταν θα ξεκινήσει η διάθεσή τους. Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι τα Windows 8 δεν βρίσκονται στη σχετική λίστα, προφανώς γιατί θα πρέπει οι κάτοχοί τους να αναβαθμιστούν πρώτα στην έκδοση 8.1, πριν μεταβούν στα Windows 11.

Φυσιολογικά, η αναβάθμιση θα ισχύει και για τους χρήστες των Windows 10. Άλλωστε όλα δίνουν την αίσθηση ότι τα Windows 11 είναι μια μεγάλη αναβάθμιση με ορισμένες αλλαγές που έχουν διαρρεύσει να σχετίζονται με την μετακίνηση της task bar στο κέντρο, από τα αριστερά που βρισκόταν πριν, με τη μορφή App Launcher θυμίζοντας σημαντικά το MacOS. Όλο αυτό θα μπορεί να τεθεί ως ρύθμιση, οπότε ένας χρήστης που είναι λάτρης του κλασσικού τρόπου εμφάνισης του Start Menu θα μπορεί να επιστρέψει στην παλαιότερη εκδοχή.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft δανείζεται πολλά στοιχεία (και αισθητικά) από τα Windows 10X που ακυρώθηκαν, αλλά χωρίς τις αλλαγές στην αρχιτεκτονική του συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι εύκολα θα μπορούσε η εταιρεία να λανσάρει τη νέα έκδοση απλά σαν αναβάθμιση του υπάρχοντος λειτουργικού. Το γιατί επιλέχθηκε το λανσάρισμα σαν Windows 11 θα το μάθουμε πιθανότατα στις 24 Ιουνίου.

Πηγή: ΟΤ.gr

Έλον Μασκ: Τουίταρε στα αρχαία ελληνικά και έγινε viral

Previous article

Με μέσα και εξοπλισμό ενισχύει ο δήμος Κορινθίων την υπηρεσία καθαριότητας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.