ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό Σπύρο Φωκά – Bρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, στο Καλαμάκι Κορινθίας

0

Δύσκολες ώρες για τον βετεράνο ηθοποιό Σπύρο Φωκά, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αντρέα Κουβελογιάννη, που αναφέρονται σε ανάρτηση στο Fecebook ο Σπύρος Φωκάς βρίσκεται στο σπίτι του δίχως να έχει επαφή με το περιβάλλον, εξαιτίας ραγδαίων επιπλοκών που είχε με την καρδιά του , αλλά και τα άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι γιατροί του ηθοποιού θεώρησαν πως δεν είχαν κάτι πια να του προσφέρουν στο νοσοκομείο και γι’ αυτό ζήτησαν από τη σύζυγό του, τη Λίλιαν Φωκά να τον πάρει στο σπίτι τους. Όπως κι έγινε…

Ο Σπύρος Φωκάς, ένας από τους Έλληνες ηθοποιούς που έκαναν διεθνή καριέρα, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες παραγωγές στην Ευρώπη και το Χόλιγουντ, αντιμετώπιζε τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του, στο σπίτι του στο χωριό Καλαμάκι Κορινθίας, όπου ζει εδώ και αρκετό καιρό μαζί με τη γυναίκα του, Λίλιαν. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso» ο ηθοποιός αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορούσε να πληρώσει τις οφειλές προς τη ΔΕΗ και την εφορία.

«Ο Σπύρος πρώτη φορά στην ζωή του έπειτα από επίμονες προσπάθειες πήρε πνευματικά δικαιώματα από τις τόσες ταινίες που είχε παίξει στον ιταλικό κινηματογράφο. Ωστόσο, επειδή χρωστούσε στην εφορία, όλα αυτά τα λεφτά παρακρατήθηκαν. Αποτέλεσμα, να μην έχουμε ούτε ένα ευρώ να ζήσουμε, αλλά και να πληρώσουμε το ρεύμα, οπότε η ΔΕΗ το έκοψε. Όλα αυτά δημιούργησαν στεναχώρια, δυσφορία και πόνους στην καρδιά στον Σπύρο μου, με αποτέλεσμα να εισαχθεί επειγόντως στο νοσοκομείο. Το ποσό που χρωστούσαμε ήταν 1.500 ευρώ, ωστόσο βάζαμε κάθε μήνα κάποια χρήματα. Όμως η υπηρεσία της ΔΕΗ θεώρησε σωστό να κόψει το ρεύμα. Δεν είχαμε ούτε φως, ούτε ψυγείο, ούτε έναν ανεμιστήρα για να αισθάνεται ο Σπύρος καλά», είχε πει η σύζυγος του Σπύρου Φωκά στην Espresso.

Η ανάρτηση για την υγεία του Σπύρου Φωκά

Στην ανάρτηση για την υγεία του Σπύρου Φωκά αναφέρεται: «Τον πιο δραματικό και, δυστυχώς, βουβό ρόλο της ζωής του παίζει τις τελευταίες ώρες ο εμβληματικός Έλληνας ηθοποιός, Σπύρος Φωκάς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του βετεράνου του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ, Αντρέα Κουβελογιάννη, βρίσκεται στο σπίτι του δίχως να έχει επαφή με το περιβάλλον, εξαιτίας ραγδαίων επιπλοκών που είχε με τα καρδιακά, αλλά και τα άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ενώ ήταν οι ίδιοι οι γιατροί του που θεώρησαν πως δεν είχαν κάτι πια να του προσφέρουν στο νοσοκομείο και γι’ αυτό ζήτησαν από τη σύζυγό του, τη Λίλιαν Φωκά να τον πάρει στο σπίτι τους. Όπως κι έγινε…

Περιμένουν ένα θαύμα… Ωστόσο, ο ηθοποιός που μας έκανε περήφανους στο Χόλιγουντ και όχι μόνο, τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια τα πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα που τον ανάγκασαν να διαμένει στα 83 του χρόνια μαζί με τη γυναίκα του σε ένα άθλιο, όπως μάθαμε, κοντέινερ στην περιοχή της Κορινθίας.

Μάλιστα, λίγο καιρό πριν, η ΔΕΗ του είχε κόψει το ρεύμα και τότε το υπουργείο Πολιτισμού είχε προθυμοποιηθεί να πληρώσει την οφειλή.

Πέραν τούτου, όμως, ουδέν! Σήμερα εξακολουθεί να ζει με μια πενιχρή σύνταξη που δεν ξεπερνά τα 600 ευρώ και δεν τον φτάνει να καλύψει ούτε τις βασικές του ανάγκες. Η σύζυγος, η οικογένεια και οι φίλοι του περιμένουν τώρα ένα θαύμα, καθώς ακόμη και οι γιατροί έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον Θεό..

Τον γνώρισα στο σπίτι του που ήταν στο Παγκράτι. Πρέπει να ήταν κάπου στο 1986… Ήταν φίλος της φίλης της γυναίκας μου, της Έλλης Μπελένη… Ευγενικός, φιλικός, ανθρώπινος κι αυτός και η γυναίκα του… Όμορφα χρόνια τότε… Τώρα… κύριο θέμα οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά.

Σπύρος Φωκάς: Από το Ματωμένο Ηλιοβασίλεμα στον Ράμπο και το Διαμάντι του Νείλου

Ο Σπύρος Φωκάς γεννήθηκε στην Πάτρα στις 17 Αυγούστου το 1937 και ο κινηματογραφικός φακός φώτισε για πρώτη φορά το πρόσωπό του το 1959 στην ταινία του Ανδρέα Λαμπρινού, «Ματωμένο Ηλιοβασίλεμα». Η ταινία προβλήθηκε τότε στο Φεστιβάλ των Καννών και ήταν η αφετηρία για την διεθνή καριέρα του. Μετά από αυτή τη διάκριση, όντας και απόφοιτος της δραματικής σχολής του Κωστή Μιχαηλίδη, δεν άργησε να πάρει το ρίσκο και να πάει στην Ιταλία, στα στούντιο της Τσινετσιτά, όπου και αξιοποίησε τις οντισιόν και τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Έτσι, συμμετέχει σε διεθνείς παραγωγές, όπως στις ταινίες «Όταν θέλει η γυναίκα» του Βιντσέντε Μινέλι πλάι στην μεγάλη Λάιζα Μινέλι και «Ο Ρόκο και τα Αδέλφια του» του Λουκίνο Βισκόντι, πλάι στην αξέχαστη Κατίνα Παξινού. Ειδικότερα με την εμφάνιση του στην ταινία του Φράνκο Ρόσι «Ο Θάνατος ενός Φίλου», απογειώνεται η κινηματογραφική του καριέρα, αφού κερδίζει βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Λοκάρντο.

Σπύρος Φωκάς – Χόλιγουντ

Στη συνέχεια κάνει το μεγάλο βήμα προς το Χόλιγουντ, συμμετέχοντας πλέον σε αμιγώς αμερικάνικες παραγωγές. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, στα μέσα της δεκαετίας του ’60 και κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Δαλιανίδη, γυρίζει στην Φίνος Φίλμ δύο ταινίες πλάι στην Ζωή Λάσκαρη, τον «Εγωισμό» και τη «Στεφανία», που άφησαν εποχή. Δεν άργησε όμως να ξαναφύγει για την Αμερική, όπου πρωταγωνίστησε σε ταινίες που έκαναν μεγάλη εμπορική επιτυχία, όπως το «Διαμάντι του Νείλου» και «Ράμπο 3».

Συνολικά έπαιξε σε 36 ταινίες, 2 εκ των οποίων της Φίνος Φιλμ. Σε όλη την κινηματογραφική καριέρα του έπαιξε με επιτυχία σε πάνω από 30 ταινίες, οι περισσότερες στην Ιταλία και στην Αμερική, και αξίζει να αναφερθεί ότι έγινε ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός, και από τις εμφανίσεις του σε γνωστά θέατρα του εξωτερικού. Σημαντική τέλος ήταν και η παρουσία του στην ελληνική τηλεόραση, πρωταγωνιστώντας σε κοινωνικές και δραματικές σειρές, ανάμεσά τους οι: «Ανατομία ενός εγκλήματος», «Δύο Ξένοι», «Οι κληρονόμοι», «Της αγάπης μαχαιριά», «Φιλί ζωής» κ.αλ.

Φιλμογραφία

  • Ο θησαυρός 2018
  • Της αγάπης μαχαιριά (2006) TV σειρά …. Aντώνης Σταματάκης
  • Olympiad 448 BC: Olympiad of Ancient Hellas (2004) …. Eμπεδοκλής
  • Ospite segreto, L’ (2003) ….Θειος
  • Στη σκιά του Lemmy Caution (2002) …. Ρωμαίος
  • Αλέξανδρος και Aiche (2001)
  • Βίτσια γυναικών (2000)
  • Δυο Ξένοι Επεισόδιο (1999) Tv σείρα
  • Nυχτερινό δελτίο (1998) TV σειρά
  • Ύψωμα 33 (1998)
  • Barone, Il” (1996) (mini) TV σειρά …. Calo Costa vieux
  • Μπίζνες στα Βαλκάνια (1996)
  • Ο δραπέτης του φεγγαριού (1994)
  • Happy Holiday” …. Nίκος
  • Der Star (1993) TV Eπεισόδιο…. Nίκος
  • Ανατομία Ενός Εγκλήματος (1992-1995) TV σειρά
  • Μέχρι Θανάτου TV Eπεισόδιο
  • Δράκος TV Eπεισόδιο
  • Σαλώμη TV Eπεισόδιο
  • Τολμηρές Ιστορίες (1994-1995) TV σειρά
  • Ταξίδι του μέλιτος TV Επεισόδιο
  • Το πεθαμένο λικέρ (1992)
  • Murder, She Wrote”
  • The List of Yuri Lermentov (1991) TV Eπεισόδιο …. Constantin Kesmek
  • Errore fatale (1991/I) (TV) …. Luca
  • Το Γαλάζιο Διαμάντι (1991) TV σειρά
  • Ricatto 2, Il” (1991) (mini) TV σειρά
  • White Palace (1990) (χωρίς το όνομά του στους τίτλους) …. George
  • Gorille, Le”
  • Le Gorille dans le Cocotier (1990) TV Eπεισόδιο …. Πρίγκιπας Aziz
  • Tre colonne in cronaca (1990) …. Anthony Bassouri
  • The Serpent of Death (1989) …. Σταύρος
  • Ράμπο 3 (1988) …. Masoud (Αφγανός ηγέτης των mujahadeen)
  • Ricatto, Il” (1988) (mini) TV σειρά …. Karsan
  • Mistress (1987) (TV)
  • Black Tunnel (1986)
  • The Jewel of the Nile (1985) …. Omar
  • Παρεξήγηση (1983)
  • Αναμέτρηση (1982)
  • Σουβλίστε τους (1981)
  • Σόνια (1980)
  • Διαμάντια (1979)
  • Holocaust 2000 (1977) …. Harbin
  • A Matter of Time (1976)
  • Legge violenta della squadra anticrimine, La (1976)
  • Alle origini della mafia” (1976) (mini) TV σειρά
  • Mark il poliziotto spara per primo (1975) …. Borelli
  • Flavia, la monaca musulmana (1974)
  • Xωρίς ανάσα (1973) TV σειρά
  • Shaft in Africa (1973) …. Marco Sassari
  • Baciamo le mani (1973) …. Luca Ferrante
  • Amante dell’orsa maggiore, L’ (1972)
  • Lui per lei (1972)
  • Corbari (1970)
  • Basta guardarla (1970) …. Fernando
  • Zorro alla corte d’Inghilterra (1969) …. Pedro Suarez/Zorro
  • Μπροστά στην αγωνία (1968)
  • Εκείνοι που ξέρουν να αγαπούν (1968)
  • Η ζωή ενός ανθρώπου (1968)
  • Odia il prossimo tuo (1968) (ως Clyde Garner) …. Ken Dakota
  • Ψωμί για έναν δραπέτη (1967) …. Giovanni
  • Ο δραπέτης (1967)
  • Ο φόβος (1966) …. Nίκος
  • Έρωτας στην καυτή άμμο (1966) …. Στέφας
  • Στεφανία (1966) …. γιατρός
  • Ντάμα σπαθί (1966) …. Alexander
  • Τα σκαλοπάτια (1966)
  • Une balle au coeur (1965) …. Navarra
  • Εγωισμός (1964) …. Κώστας
  • Via Margutta (1963) …. Marco Belli
  • Uomo da bruciare, Un (1962) …. Jachino
  • Diciottenni al sole (1962) …. Johnny
  • Η απολύτρωσις (1961)
  • Psycosissimo (1961) …. Pietro, l’autista
  • Ο Ρόκο και τ’ Αδέλφια του (1960) (ως Spiros Focas) …. Vincenzo Parondi
  • Messalina Venere imperatrice (1960) …. Lucio Massimo
  • Λίγος ο λεβέντης (1959)
  • Διακοπές στην Κολοπετινίτσα (1959)
  • Ματωμένο ηλιοβασίλεμα (1959)
  • Morte di un amico (1959) …. Bruno

Τηλεόραση

Τηλεόραση

ΈτοςΤίτλος ΠρογράμματοςΡόλοςΣημειώσεις
1973Χωρίς Ανάσα
1974Ο ονειροπαρμένοςΟ Ίδιος1 επεισόδιο
Orlando furiosoΜαντρικάρδο2 επεισόδια
1975Τα παιδιά του Ζεβεδαίου
1976Alle origini della mafiaΜόνικαΕπεισόδιο: “La speranza”
1980-1981Το μυθιστόρημα των τεσσάρωνΣάββας ΠετρήςΠρωταγωνιστικός Ρόλος
1981Οι ΚληρονόμοιΠρωταγωνιστικός Ρόλος
1989-1991Il ricattoΚαρσάν3 επεισόδια
1991Le gorilleπρίγκιπας ΑζίζΕπεισόδιο: “Le Gorille dans le cocotier”
Murder, Shw WroteΚωνσταντίν ΚεσμέκΕπεισόδιο: “The List of Yuri Lermentov”
Errore fataleΛουκάΤηλεταινία, Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1992-1993Το γαλάζιο διαμάντιΣωκράτης ΒενιέρηςΠρωταγωνιστικός Ρόλος
1993Happy HolidayΝίκοςΕπεισόδιο: “Der Star”
1994Ανατομία ενός εγκλήματοςΆρης ΚαραλήςΕπεισόδιο: “Μέχρι θανάτου”
αστυνόμος / δράκοςΕπεισόδιο: “Ο δράκος”
Τολμηρές ΙστορίεςΕπεισόδιο: “Ταξίδι του μέλιτος”
1995Ανατομία ενός εγκλήματοςΕπεισόδιο: “Σαλώμη”
Επεισόδιο: “Έκπτωτος άγγελος”
Μαγική ΝύχταΜάρβαςΕπεισόδιο: “Ματ θανάτου”
Il baroneΚάλο ΚόσταΠρωταγωνιστικός Ρόλος
1996Έλλη και ΆνναΕρρίκος ΒαλέριοςΕπεισόδιο: “Μαθήματα χαρτοπαικτικής”
1997Διπλή Αλήθειαπατέρας ΜίχουΕπεισόδιο: “Λάθος ελπίδες”
ΠαπαστεφάνουΕπεισόδιο: “Οι αθώοι”
1998-1999Νυχτερινό ΔελτίοΧρήστος Πυλαρινός4 επεισόδια
1999Δύο ΞένοιΣπύρος Φωκάς4 επεισόδια
2002Φιλί Ζωής
2003Η Φάρμα των ΕπωνύμωνΟ ΊδιοςΔιαγωνιζόμενος
2005-2007Της Αγάπης ΜαχαιριάΑντώνης ΣταματάκηςΠρωταγωνιστικός Ρόλος
2008-2009Ιατρικό ΑπόρρητοΚίμων Βαρνέζης6 επεισόδια
2012-2013Πραγμάτων ύλη μαγικήΟ ΊδιοςΠαρουσιαστής
admin

Ξεβράστηκε πτώμα άνδρα σε παραλία στα Ίσθμια

Previous article

Έγγραφο του Π.Νίκα προς τον Ανδρέα Λυκουρέντζο: Θα σταματήσουν οι αγρότες της Κορινθίας να ταλαιπωρούνται;

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *