ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Μετάλλαξη Δέλτα και εμβολιασμοί “έκοψαν” την εμποροπανήγυρη για τον Απόστολο Παύλο

0

Ακυρώθηκε από τον δήμο Κορινθίων η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη για την εορτή του Αποστόλου Παύλου. Αιτία το γεγονός πως ο δήμος Κορινθίων δεν έχει φτάσει το 50% σε εμβολιασθέντες (βρίσκεται περίπου στο 28-30%) και με βάση τις εγκυκλίους που ισχύουν αυτή την στιγμή (και μέχρι την Δευτέρα) δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις αυτού του χαρακτήρα.

Όπως είπε στο Korinthia.net.gr ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος υπολογιζόταν ότι, όπως κάθε χρόνο περίπου 250-270 επαγγελματίες θα εξέφραζαν την επιθυμία να κερδίσουν ένα πόστο στο «παζάρι», γεγονός που θα ισοδυναμούσε με υγειονομική βόμβα.

Σημαντικό ρόλο εξάλλου, έπαιξαν και τελευταίες εξελίξεις με την Κορινθία να βρίσκεται στις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα. Έτσι, τελικά, αποφασίστηκε να μην γίνει ούτε φέτος το πανηγύρι για τον πολιούχο της Κορίνθου.

Με έκτακτη ανακοίνωση ο Δήμος Κορινθίων, ενημερώνει τους πολίτες ότι δεν θα πραγματοποιηθούν εμποροπανηγύρεις στην Κόρινθο – ΑΠ. ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ (28-29 ΙΟΥΝΙΟΥ) και στην Αρχαία Κόρινθο – ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (30-1 ΙΟΥΛΙΟΥ).

Αναλυτικότερα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, αποφάσισε με την υπ. αριθμ. 18/118/23-06-2021 απόφασή του, την μη πραγματοποίηση τους με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοιού COVID-19, την ανάγκη αποφυγής συνωστισμού και συγχρωτισμού και αξιολογώντας ότι δεν είναι εφικτό η άμεση ικανοποίηση των προϋποθέσεων της ΚΥΑ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 38197/ΦΕΚ 2660/18-06-2021/ Τεύχος Β, σε συνδυασμό με τον ισχύοντα κανονισμό εμποροπανηγύρεων.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο διεξαγωγής επόμενων εμποροπανηγύρεων, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση.

Τραγωδία στην Κορινθία: Τρεις πνιγμοί λουόμενων μέσα σε δύο ημέρες

Previous article

Κορινθία: Τρεις πνιγμοί μέσα σε δύο ημέρες και μία ανάσυρση με αίσιο τέλος

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.