ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Αρκουμανέας: Πάνω από 1.500 θα είναι τα κρούσματα σήμερα

0

Περισσότερα από 1.500 κρούσματα θα ανακοινωθούν σήμερα σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, αναφερόμενος στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, που εδώ και μερικές ημέρες έχει αυξητική τάση, είπε ότι σήμερα θα ανακοινωθούν περισσότερα από 1.500 κρούσματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, εντοπίζονται περισσότερα κρούσματα και επειδή έχει αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που κάνουν τεστ λόγω των μετακινήσεων προς τα νησιά.

Πάντως, όπως διευκρίνισε, για την ώρα τουλάχιστον, η κυρίαρχη μετάλλαξη στη χώρα μας παραμένει η βρετανική, αν και εκτιμάται ότι τον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη, επισημαίνοντας ότι για την εν λόγω μετάλλαξη είναι σημαντικό να έχουν γίνει και οι δύο δόσεις του εμβολίου.

Δεν παρατηρείται μέχρι στιγμής αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν παρατηρείται μέχρι στιγμής αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ ανέφερε ότι ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 27 έτη. Ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι πάνω από το 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχεται από νυχτερινή διασκέδαση, την ώρα που, όπως επισήμανε, έχουν καταγραφεί συρροές σε νυχτερινά μαγαζιά.

Παρέμβαση Πιτσάκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τους σταφιδοπαραγωγούς

Previous article

Πως θα είναι η Ελλάδα το 2040; Οι επτά τάσεις που θα κυριαρχήσουν

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *