ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ψηφιακό Μουσείο για τα γεγονότα της Επανάστασης αποκτά ο Δήμος Κορινθίων

0

Στην δημιουργία του πρώτου ψηφιακού μουσείου για την Ελληνική Επανάσταση προχωρά ο Δήμος Κορινθίων μετά την απόφαση ένταξης στον άξονα Παιδεία , Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης η οποία υπεγράφη την Παρασκευή. 
Το έργο έχει τίτλο «Κόρινθος, η Πρώτη Πρωτεύουσα στο δρόμο για την Ελευθερία» και θα παρουσιάσει διαδραστικά την ιστορία και τα γεγονότα που τοποθετούνται χρονικά στην συγκεκριμένη περίοδο ενώ παράλληλα, με την δημιουργία εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας ο επισκέπτης θα έχει την δυνατότητα να βιώσει, εν μέρει, τα γεγονότα του 1821. O προϋπολογισμός του είναι 238.080,00 ευρώ

Το φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνει τρία (3) υποέργα:
(α) Παραγωγή περιεχομένου- Τεκμηρίωση,
(β) Χαρτογραφική εφαρμογή- Αναπαραστάσεις και
(γ) Δημοσιότητα .

«Δημιουργούμε το πρώτο ψηφιακό μουσείο στο δήμο Κορινθίων προκειμένου να αναδείξουμε τα ιστορικά γεγονότα της επανάστασης και τον σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισε ο τόπος μας σε αυτά. Η Αρχαία Κόρινθος ήταν η Πρώτη πρωτεύουσα της Νεότερης Ελλάδας. Γνωρίζετε καλά πως από την πρώτη στιγμή ως δημοτική αρχή αναδεικνύουμε το ιστορικό αυτό γεγονός, το ψηφιακό μουσείο έρχεται να ενισχύσει την προσπάθεια μας αυτή. Η έγκριση του έργου ήταν αποτέλεσμα της άρτιας προετοιμασίας που έγινε από την ομάδα εργασίας, τον Γενικό Γραμματέα Νεκτάριο Σπηλιόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού Ευάγγελο Παπαιωάννου και τις υπηρεσίες του δήμου».

Το ψηφιακό μουσείο της Επανάστασης ήταν η πρώτη πρόταση που εγκρίθηκε για το δήμο Κορινθίων σε σύνολο 10 που έχουν κατατεθεί στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης με προϋπολογισμό 28,3 εκ ευρώ.

Νέα μέτρα: δικαίωμα στους εργοδότες να ζητούν πληροφόρηση αν οι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί – Τι σηματοδοτεί

Previous article

Κορωνοϊός: 3.109 κρούσματα, 4 θάνατοι και 133 διασωληνωμένοι

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *