ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ποια είναι τα 7 θαύματα του Σύμπαντος;

0

Θα μπορούσαμε να δούμε τον ήλιο να ανατέλλει από την Δύση; Πως γεννιούνται οι αστέρες; Πώς ο θάνατος ενός αστέρα προκαλεί τη γέννηση άλλων αστέρων; Ποια παράξενα φαινόμενα προκαλεί η δύναμη της βαρύτητας; Πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν;

Τα 7 θαύματα της αρχαιότητας τα γνωρίζετε. Τα 7 θαύματα του σύμπαντος, όμως;

Όταν δεν γνωρίζουμε το πώς και γιατί, η ερμηνεία που δίνουμε είναι μονολεκτική: «Θαύμα»! Ανεξήγητα φαινόμενα προκαλούν θαυμασμό και δέος, ενώ η ανθρώπινη περιέργεια αναζητά επίμονα μια απλή και πειστική εξήγηση. Τα επτά «θαύματα» του σύμπαντος είναι μυστηριώδη φαινόμενα, θεαματικά συμβάντα, εντυπωσιακά κοσμικά αντικείμενα. Η προσπάθεια κατανόησής τους αποτελούσε, ανέκαθεν, μεγάλη πρόκληση για την ανθρώπινη περιέργεια και εφευρετικότητα.

Αν θέλετε να τα μάθετε η εκδήλωση Αστρονομίας για ενήλικες, με την Ομάδα Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου είναι η πρώτη σας ευκαιρία.

Ξεναγός της βραδιάς θα είναι ο Χάρης Καμπάνης, ένας εκλαϊκευτής της επιστήμης, στέλεχος της Microsoft Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ιδρυτής και πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης και ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Αστρονομίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορίνθου. Εμβριθής γνώστης της αστρονομίας, μοιράζεται μαζί μας αυτή την ανθρώπινη ανάγκη για κατανόηση του Σύμπαντος και εξηγεί στον ακροατή τη «λειτουργία» της Γης, του ουρανού και του μακρινού αστρικού μας περιβάλλοντος.

Συνδιοργάνωση από το Mare West και το ΚΕ.Π.Α.Π. Δήμου Κορινθίων και η είσοδος δωρεάν.

Κιάτο: Αυτός είναι ο νοσηλευτής που δέχτηκε επίθεση με φαλτσέτα – Σώθηκε από τύχη

Previous article

Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας για το περιστατικό βίας στο Κ.Υ.Κιάτου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *