ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

“Κίνηση Εμπρός”: Γιατί ψηφίσαμε ΝΑΙ στην αγορά οικοπέδου στον Συνοικισμό

0

Τους λόγους για τους οποίους υπερψήφισε την αγορά του οικοπέδου στον Συνοικισμό προκειμένου να γίνουν αθλητικές εγκαταστάσεις ανέλυσε ο δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Κίνηση Εμπρός», Παναγιώτης (Πήτερ) Σπύρου.

Σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ. τονίσαμε την αναγκαιότητα κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη της Κορίνθου. Οι ήδη υπάρχουσες, έναντι του στρατοπέδου Κορίνθου, κρίνονται από την παράταξή μας ανεπαρκείς για το μέγεθος της πόλης», αναφέρει ο κ. Σπύρου σε ανακοίνωσή του.

«Όταν ήλθε στο Δ.Σ. η πρόταση αγοράς του οικοπέδου στην Μπαθαρίστρα Κορίνθου, χρέος μας ήταν να μετρήσουμε τα ΘΕΤΙΚΑ και τα ΑΡΝΗΤΙΚΑ και να αποφασίσουμε με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών. Αυτός είναι και ο ρόλος μας ως δημοτική παράταξη – και όχι η στείρα αντιπολίτευση!

Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη αγοράς οικοπέδου στον ιστό της πόλης και πόσο μάλλον σε μια παραμελημένη συνοικία της πόλης μας με βαριά ιστορία που θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή του Συνοικισμού και γενικά την πόλη μας. Το μέγεθος της έκτασης (25 στρέμματα) και το στρατηγικό σημείο που βρίσκεται το οικόπεδο κάμπτουν τις όποιες αρνητικές πτυχές κατά την δικιά μας κρίση. Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαμε ζητήσει ο χώρος να έχει εναλλακτικές δράσεις άθλησης – και όχι ένα ακόμα γήπεδο ποδοσφαίρου με πολλούς τόνους τσιμέντο. Η εκτίμηση της πολεοδομίας ότι ΔΕΝ μπορούν να γίνουν ΒΑΡΙΕΣ κατασκευές έγειρε πολύ την ζυγαριά προς το ΝΑΙ.

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ μας λέει ΝΑΙ στην αγορά του οικοπέδου και παράλληλα λέει ΟΧΙ σε ένα ακόμα ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ.
Ψηφίσαμε ΝΑΙ σε έναν χώρο με ήπιας μορφής κατασκευές, που θα είναι ελεύθερος και προσβάσιμος σε όλους τους πολίτες, όπου θα κυριαρχεί το στοιχείο του πράσινου.
Ψηφίσαμε ΝΑΙ επί της αρχής και προτείνουμε να κατασκευαστούν γήπεδα τένις, μπάσκετ, ένα μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, ανοιχτά για όλους, για να αποφορτιστούν οι κεντρικές αθλητικές εγκαταστάσεις έναντι του στρατοπέδου Κορίνθου.
Προτείναμε την κατασκευή ενός ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ. Είναι κάτι που προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης και υπάρχει σε όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις – και θα ήταν ένας πόλος έλξης ακόμα και για τον τουρισμό!
Ψηφίσαμε λοιπόν ΝΑΙ αλλά με όρους και προϋποθέσεις. Στο χέρι του όποιου Δημάρχου είναι να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τον συγκεκριμένο χώρο.

Περιμένουμε ο Δήμαρχος κ. Νανόπουλος και ο Αντιδήμαρχος κ. Πούρος να τηρήσουν τη δέσμευσή τους ότι η υλοποίηση του έργου θα γίνει κατόπιν διαβούλευσης με τις παρατάξεις και με τους πολίτες», καταλήγει ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΡΟΣ Πήτερ – Παναγιώτης Σπύρου.

Συμβάσεις για αρδευτικά έργα και οδοποιίες στην Κορινθία υπέγραψε ο περιφερειάρχης

Previous article

Ο Γιώργος Βορινιώτης είναι ο νέος προπονητής στην ομάδα Ελλάς Βέλου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *