ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Κόρινθο ο Στέλιος Πέτσας : Περιοδεία στην Πελοπόννησο για την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος

0

Στον απόηχο των χτεσινών μεγάλων συγκεντρώσεων κατά του εμβολιασμού σε όλη την Ελλάδα (και στην Κόρινθο), η πρωτεύουσα του νομού ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, στην Πελοπόννησο για τον συντονισμό των δράσεων σχετικά με την επιτάχυνση των εμβολιασμών.

Το πρόγραμμα του κ. Πέτσα περιλαμβάνει επισκέψεις στα δημαρχεία Κορίνθου, Τρίπολης και Άργους – Μυκηνών και στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών θα συναντηθεί με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας, του ιατρικού, του εμπορικού και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και της κοινωνίας των πολιτών, για την ενίσχυση της συνεργασίας και τον συντονισμό των δράσεων για την επίτευξη των στόχων του εμβολιαστικού προγράμματος.

Στην Κόρινθο στην σύσκεψη που έγινε το παρών έδωσαν εκτός από τον δήμαρχο, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κόλλιας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αντώνης Κυριαζής, ο γραμματέας του δήμου Νεκτάριος Σπηλιόπουλος, ο διοικητής του Νοσοκομείου Κορίνθου Γρηγόρης Καρπούζης, αλλά και εκπρόσωποι φορέων (Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος, Ιατρικός και Φαρμακευτικός Σύλλογος).

Ο δήμος Κορινθίων είναι υπέρ του να εμβολιαστούν όσο γίνεται περισσότεροι συμπολίτες μας γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος να περιοριστεί η πανδημία και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα“, τόνισε ο κ. Νανόπουλος στο καλωσόρισμά του στον κ. Πέτσα και συνέχισε αναφέροντας τις ενέργειες που έχει κάνει ο δήμος για να διευκολύνει τον εμβολιασμό όλων των δημοτών στα διοικητικά του όρια.
Ο δήμος κορινθίων θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο σε συνεργασία με τους φορείς και το υπουργείο, ώστε κάθε πολίτης που θέλει να εμβολιαστεί να μπορεί να το πράξει“, συνέχισε ο δήμαρχος Κορινθίων.

Είμαστε όλοι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας που θέλουμε να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα σε δύο επίπεδα” είπε στην τοποθέτησή του ο κ. Πέτσας. “Το πρώτο είναι το επίπεδο του εμβολιασμού στο οποίο κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε κινητοποιώντας κάθε δυνατή ομάδα να επιταχύνουμε ένα ήδη επιτυχημένο πρόγραμμα. Και το κάνουμε με δράσεις ουσίας και επικοινωνίας. θα έχουμε επικοινωνιακές δράσεις, απο μια απλή αφίσα που θα παρακινεί τον πολίτη να εμβολιαστεί παίρνοντας παράδειγμα απο τους γιατρούς μέλη του ιατρικού συλλόγου, μέχρι συζητήσεις και δράσεις που θα επιχειρούν να άρουν τις όποιες επιφυλάξεις.
Μαζί με τις δράσεις επικοινωνίας θα έχουμε και δράσεις ουσίας, όπως τον κατ’ οίκον εμβολιασμό και τις κινητές ομάδες. Γενικώς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να για βγάλουμε από το τραπέζι την αναβλητικότητα…”.

Ενδιαφέρον είναι ότι όπως είπε ο κ. Πέτσας, πλέον “έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε αυθημερόν εμβολιασμούς και να κάνουμε το τείχος ανοσίας όσο το δυνατόν γρηγορότερα…”.

Στο περιθώριο των συζητήσεων για την επιτάχυνση των εμβολιασμών, πάντως, ο δήμαρχος σε κατ’ ιδίαν συζήτηση έθεσε στον αναπληρωτή υπουργό και το ζήτημα των χρηματοδοτήσεων για μια σειρά από έργα συνολικού προϋπολογισμού 28 εκατομμυρίων ευρώ, που είτε είναι σε εξέλιξη είτε είναι προγραμματισμένα να γίνουν το επόμενο διάστημα στην Κόρινθο.

Για τα ζητήματα αυτά, ο κ. Πέτσας τόνισε πως το υπουργείο θα είναι αρωγός, ήδη έχουν ενταχθεί κάποια έργα στο Αντώνης Τρίτσης και ανέφερε χαρακτηριστικά το Μουσικό Σχολείο και τις αναπλάσεις.

Τέλος αναφέρθηκε στις έκτακτες χρηματοδοτησεις που έχει δώσει το υπουργείο στους δήμους προκειμένου αυτοί με την σειρά τους να αναστείλουν δημοτικά τέλη σε πληττόμενες επιχειρήσεις.

Φολέγανδρος: Στον ανακριτή ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς – Πήρε εξιτήριο από το Κέντρο Υγείας Νάξου

Previous article

Στην δημιουργία αναπτυξιακού οργανισμού προχωρούν Κόρινθος, Λουτράκι και Βόχα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.