ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταγγελία στον οικονομικό Εισαγγελέα για φωτογραφικό διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου!

0

Εταιρεία καταγγέλλει «φωτογραφικό διαγωνισμό» και «διασπάθιση δημοσίου χρήματος» στο έργο για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Σε καταγγελία προς τον Οικονομικό Εισαγγελέα για «ποινικά κολάσιμες πράξεις του συντάκτη των όρων της διακήρυξης με αύξον συστημικό αριθμό του ΕΣΗΔΗΣ 134352 και τίτλο «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών, Δημιουργία δομής ελέγχου και Ανάπτυξη Μηχανισμού Επιτήρησης και Επαγρύπνησης από τον Ιό του Δυτικού Νείλου, στη Περιφέρεια Πελοποννήσου» και κατά παντός άλλου υπευθύνου» προσέφυγε ιδιωτική εταιρεία, εκτός Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, η εταιρεία κάνει λόγο για φωτογραφική διακήρυξη διαγωνισμού από την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα στην καταγγελία της εταιρείας αναφέρεται μεταξύ άλλων: «αυτός ο διαγωνισμός είναι άκρως φωτογραφικός και στην πράξη ακυρώνει κάθε διαγωνιστική διαδικασία ευνοώντας μονοπωλιακές πρακτικές με αποτέλεσμα τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος και την καταστρατήγηση της έννοιας του Δημόσιου συμφέροντος».

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας αναλύει το ιστορικό της υπόθεσης και τονίζει πως στον διαγωνισμό γίνεται επιλογή εταιρείας που διαθέτει ελικόπτερο, κάτι που δεν συνάδει με τον θεμιτό ανταγωνισμό, γιατί είναι μία και μοναδική στη χώρα. Στην καταγγελία σημειώνεται επίσης: Μόλις πληροφορηθήκαμε την σύναψη της προγραμματικής αποστείλαμε επιστολή προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία και περιγράφαμε για άλλη μια φορά τους λόγους για τους οποίους, η επί ποινή αποκλεισμού απαίτηση των ελικοπτέρων ήταν φωτογραφική και πως η φύση των εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών στην περιφέρεια Πελοποννήσου είναι τέτοια, που ενδείκνυται η χρήση Drones που είναι πιο μικρά, πιο ευέλικτα και πιο αποτελεσματικά και τα οποία δεν αποτελούν όρο αποκλεισμού μιας και υπάρχουν πολλές αδειοδοτημένες εταιρείες με Drones. Μετά τη των δημοσίευση των όρων της διακήρυξης που ακολούθησε διαπιστώσαμε πως όχι μόνο οι όποιες παρατηρήσεις μας σχετικά με το ελικόπτερο δεν ελήφθησαν υπόψιν, αλλά πως ο συγκεκριμένος διαγωνισμός βρίθει πλήθους φωτογραφικών διατάξεων. Για τον λόγο αυτό έγκαιρα αποστείλαμε μέσω της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ συγκεκριμένες ερωτήσεις παρατηρήσεις από τις οποίες προκύπτει ξεκάθαρα, πως ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι άκρως φωτογραφικός.

Οι απαντήσεις της αναθέτουσας αρχής όχι μόνο δεν απαντούσαν επί της ουσίας στα ερωτήματα που είχαμε θέσει αλλά αντίθετα επικύρωναν την ουσία που δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι, αυτός ο διαγωνισμός είναι άκρως φωτογραφικός και πως στην πράξη ακυρώνει κάθε διαγωνιστική διαδικασία ευνοώντας μονοπωλιακές πρακτικές με αποτέλεσμα τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος και την καταστρατήγηση της έννοιας του Δημόσιου συμφέροντος. Και παρακάτω στην καταγγελία τονίζονται τα εξής: Επιβεβαίωση αυτής της πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί εδώ και χρόνια, αποτελεί το γεγονός πως στον αντίστοιχο διαγωνισμό που διενεργήθηκε στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μόλις πριν από δύο εβδομάδες προϋπολογισμού 6.820.000 € στον οποίο υπήρχε πάλι η φωτογραφική διάταξη του ελικοπτέρου, και όχι μόνον αυτή, κατατέθηκε πάλι μόνο μια προσφορά από την μία εταιρεία της κοινοπραξίας. Σε εκείνο το διαγωνισμό είχαμε έγκαιρα αποστείλει υπόμνημα (συνημμένο 4), στο οποίο εξηγούσαμε το γιατί ο διαγωνισμός είναι φωτογραφικός και προβλέψαμε, κάτι το οποίο επαληθεύτηκε, το ότι θα υπήρχε μόνο μια προσφορά.

Στη συνέχεια η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πήρε απόφαση ακύρωσης του διαγωνισμού και επαναπροκήρυξης του έργου χωρίς την παρουσία του ελικοπτέρου. Επανερχόμενοι στο διαγωνισμό της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας θα ήθελα να τονίσουμε πως δεν είναι μόνο τα ελικόπτερα και οι υπόλοιπες φωτογραφικές επί ποινή αποκλεισμού προδιαγραφές αυτού του διαγωνισμού που περιγράφονται στα ερωτήματα μας στο (Συνημμένο 2), είναι πρωτίστως ο τρόπος των απαντήσεων (συνημμένο 3) της αναθέτουσας αρχής που δείχνει ξεκάθαρα πως η αναθέτουσα αρχή έχει προαποφασίσει την επιλογή των αναδόχων και προσπαθεί μέσω μιας φωτογραφικής διαγωνιστικής διαδικασίας, να νομιμοποιήσει την άτυπη υλοποίηση του έργου το οποίο είναι ήδη σε εξέλιξη. Και καταλήγει η καταγγελία: Για όλους τους παραπάνω λόγους θα ήθελα να καταγγείλω την από 15/6/2021 με αρ. Πρ. 597 και αύξον συστημικό αριθμό του ΕΣΗΔΗΣ 134352 διακήρυξη και μηνύω τον συντάκτη των όρων της διακήρυξης με αύξον συστημικό αριθμό του ΕΣΗΔΗΣ 134352 και τίτλο «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών, Δημιουργία δομής ελέγχου και Ανάπτυξη Μηχανισμού Επιτήρησης και Επαγρύπνησης από τον Ιό του Δυτικού Νείλου, στη Περιφέρεια Πελοποννήσου» και κάθε άλλον υπεύθυνο για παράβαση καθήκοντος και απιστία σε βαθμό κακουργήματος με πρόκληση ζημίας από τις πράξεις τους άνω των 120.000€ στο Δημόσιο Συμφέρον.

Εργασία στο Δημόσιο: 5 προσλήψεις χωρίς πτυχίο στο Δήμο Βέλου-Βόχας

Previous article

Φολέγανδρος: Στον Κορυδαλλό ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.