ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Αστρονόμοι εντοπίζουν φως πίσω από μαύρη τρύπα – Επιβεβαιώθηκε η γενική θεωρία της σχετικότητας του Einstein

0

Μία νέα έρευνα αστρονόμων του Stanford University, ανέλυσε πώς το φως εμφανίζεται γύρω από μία υπερμεγέθη μαύρη τρύπα 800 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά μας, αποδεικνύοντας εντέλει πως ο Albert Einstein είχε δίκιο.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τηλεσκόπια ακτίνων Χ για να μελετήσουν τη μαύρη τρύπα και κατάφεραν να εντοπίσουν φως που προερχόταν από την πίσω πλευρά της μαύρης τρύπας. Τα ευρήματα επιβεβαίωσαν τη θεωρία της σχετικότητας του Einstein, ο οποίος είχε προβλέψει πως η βαρυτική επίδραση των μαύρων τρυπών είναι τόσο μεγάλη που παραμορφώνει το χώρο, αλλάζοντας την πορεία του φωτός. Έτσι, πίστευε πως είναι δυνατόν να δούμε φως από την πίσω πλευρά μιας μαύρης τρύπας, επειδή τα πεδία παραμόρφωσης δρουν σαν καθρέφτης.

Πριν 50 χρόνια, όταν οι αστροφυσικοί ξεκινούσαν να υποθέτουν πώς τα μαγνητικά πεδία δρουν κοντά σε μια μαύρη τρύπα, δεν είχαν ιδέα πως μια μέρα θα έχουμε τις τεχνικές να τις παρατηρήσουμε απευθείας και να δούμε σε δράση τη γενική θεωρία της σχετικότητας του Einstein. Κάθε φως που μπαίνει στη μαύρη τρύπα, δε βγαίνει, οπότε δε θα έπρεπε να μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει πίσω από τη μαύρη τρύπα. Ο λόγος που το βλέπουμε, είναι πως η μαύρη τρύπα παραμορφώνει το χώρο, διαστρεβλώνοντας το φως και τα μαγνητικά πεδία γύρω της. – Roger Blandford, επικεφαλής έρευνας 

admin

Επικίνδυνος ιός στα κινητά – Ποιες εφαρμογές πρέπει να διαγράψετε

Previous article

Στον δήμο Κορινθίων πέρασε η Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου – θα γίνει βιοτεχνικό πάρκο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *