ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Παραδόθηκε η τοιχογραφία με τον Κολοκοτρώνη

0

Παραδόθηκε ολοκληρωμένη στο Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο η τοιχογραφία που κοσμεί το Δημοτικό Θέατρο και αναπαριστά τον στρατηγό Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, έφιππο κατά την παράδοση του κάστρου της Ακροκορίνθου. 

Η τοιχογραφία δημιουργήθηκε από την Σχολή Καλών Τεχνών –σε επιμέλεια της κυρίας Χατζησάββα, η οποία και παρέδωσε το έργο στον Δήμαρχο- σε συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ και το ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και έγινε στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και των δράσεων «ΜΟΡΙΑΣ 21».

Ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Σπύρο Ζαχαριά, Ευάγγελο Παπαϊωάννου και τον Γ.Γ του Δήμου Νεκτάριο Σπηλιόπουλο ανανέωσε το ραντεβού με την Σχολή Καλών Τεχνών στο αμέσως επόμενο διάστημα, αφού ήδη έχουν επιλεγεί και άλλα σημεία στην πόλη για ανάλογες παρεμβάσεις.

Η κυρία Χατζησάββα αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία και φιλοξενία, στα γεγονότα που απεικονίζει η τοιχογραφία και βεβαίως στην δυνατότητα που δόθηκε στην Σχολή να μεταφέρει και να «ζωντανέψει» τα γεγονότα αυτά στον τοίχο του δημοτικού θεάτρου, αλλά και να συναναστραφεί στην διάρκεια των εργασιών με πολίτες, οι οποίες καθημερινά περνούσαν από το σημείο.

61 νέα κρούσματα η Κορινθία και 2.696 πανελλαδικά – Αυξάνονται διαρκώς οι διασωληνωμένοι

Previous article

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο μυθικός Στέφανος Ντούσκος στο Τόκιο (ΒΙΝΤΕΟ)!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *