ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Απομακρύνονται κάτοικοι, καίγονται σπίτια

0

Τραγικές στιγμές για τους κατοίκους που κλήθηκαν να εκκενώσουν την Βαρυμπόμπη, τις Αδάμες και τους Θρακομακεδόνες λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση κοντά στα βασιλικά κτήματα Τατοΐου, πήρε μεγάλες διαστάσεις και εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη.

«Αν βρίσκεστε στους Θρακομακεδόνες ή Βαρυμπόμπη εκκενώστε τώρα προς Αχαρνές» γράφει το τελευταίο μήνυμα από το «112». Δεκάδες οι κλήσεις ατόμων στην πυροσβεστική για βοήθεια κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης λόγω του πυκνού καπνού, αλλά προς το παρόν δεν επιβεβαιώνονται πληροφορίες για εγκλωβισμένους. Ο αντιδημάρχος κατήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι κατήγγειλε το απόγευμα ότι για αρκετή ώρα δεν είδε παρά μόνο ένα ένα εναέριο μέσο να επιχειρεί.

Ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, απεύθυνε δραματική έκκληση για βοήθεια τονίζοντας ότι η φωτιά έφτασε στην πλατεία της Βαρυπόμπης και έχει κάψει σπίτια.

Νωρίτερα, εκτίμησε ότι η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από έκρηξη σε πυλώνα της ΔΕΗ. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο, έγιναν αρκετές εκρήξεις που μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί από πού προήλθαν.

Από τον ΑΔΜΗΕ διαψεύστηκαν στη συνέχεια οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά άρχισε από εγκαταστάσεις του Διαχειριστή, αναφέροντας ότι οι θόρυβοι που ακούστηκαν από τις εγκαταστάσεις οφείλονται σε χειρισμούς που γίνονται στον εξοπλισμό κάθε φορά που ένα κύκλωμα βγαίνει εκτός λειτουργίας.

Οι βυθίσεις τάσεις που σημειώνονται στην Αττική εξαιτίας της πυρκαγιάς έχουν θέσει εκτός λειτουργίας πολλούς φωτεινούς σηματοδότες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μποντιλιαρίσματα εν μέσω καύσωνα.

Διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων

Προσωρινά έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος του Αγίου Στεφάνου προς Πειραιά καθώς και στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος της Λυκόβρυσης. Πάντως, η κυκλοφορία θα διακόπτεται όποτε κρίνεται απαραίτητο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει στείλει συνολικά τέσσερα μηνύματα μέσω του αριθμού «112», ενώ εκκενώθηκε και μία κατασκήνωση της περιοχής.

Μετά την ενίσχυση των πυρόσβεσης συνολικά επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν πολλές εθελοντικές ομάδες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Έκτακτη σύσκεψη στον ΑΔΜΗΕ λόγω κινδύνου για την ηλεκτροδότηση

Έκτακτη σύσκεψη για τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι, καθώς ανακύπτει κίνδυνος για την ηλεκτροδότηση της Ανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, λόγω της εξέλιξης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς, δηλαδή το διπλό κύκλωμα 400 kV, μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών, και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τροφοδοσία της Ανατολικής Αττικής να τίθεται σε κίνδυνο. 

Κορινθία: έλεγχος της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας

Previous article

Κορονοϊός: Αγγίξαμε τους 13.000 θανάτους, ξεπεράσαμε τις 500.000 κρούσματα – 51 η Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *