ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Στο κόκκινο σήμερα το σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Κατηγορία κινδύνου 5 – Δείτε το Μήνυμα από το 112

0

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), σε κατάσταση συναγερμού για κίνδυνο πυρκαγιάς τίθεται αύριο Παρασκευή 6 Αυγούστου το σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην οποία προβλέπεται η ανώτατη κατηγορία κινδύνου (5).

Ηδη οι αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι δήμοι της Περιφέρειας έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Δείτε το Μήνυμα που εστάλη χθες βράδυ από το 112
στην Κορινθία αλλά και σε όλη την Επικράτεια
για την σημερινή πολύ κρίσιμη ημέρα  .

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι με νομοθετική διάταξη, η οποία ισχύει μέχρι τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 υπάρχει καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα σε:

· περιοχές Natura

· δάση

· άλση

· εθνικούς δρυμούς

· αισθητικά δάση

· άλση εντός οικιστικών ιστών

Για κάθε παράβαση της απαγόρευσης θεσπίζεται πρόστιμο 1.000 ευρώ.

8eCUgvCwsa

Πυρκαγιές: Η απόφαση για τα μέτρα ανακούφισης και στήριξης των πληγέντων

Previous article

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Για κάθε παράβαση πρόστιμο 1.000 έως και 10.000 ευρώ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.