ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνα από τη NASA – Φλέγεται ο πλανήτης – Δείτε ποιες περιοχές

0

Σοβαρά προβλήματα στην Αφρική, αλλά και στη Μεσόγειο.

Η Ελλάδα φλέγεται, αλλά και όλος ο κόσμος βρίσκεται σε κλοιό πυρκαγιών. Οι εικόνες που δείχνει η NASA από τον πλανήτη είναι σοκαριστικές.Μπορεί κανείς σε πραγματικό χρόνο στην υπηρεσία FIRMS (Fire Information for Resource Management System) της NASA να δει την πραγματική εικόνα. Πρόκειται για την ηλεκτρονική πλατφόρμα που εμφανίζονται όλα τα  ενεργά πύρινα μέτωπα ανα την υφήλιο.

Η εφαρμογή της ΝΑSA: https://firms.modaps.eosdis.nasa.gov/map/#t:adv;d:2021-08-04..2021-08-05,2021-08-04;@-316.6,12.7,3z

Τη θλιβερή πρωτιά έχει η Αφρική ενώ μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει και η Μαδαγασκάρη. Αντίστοιχα μεγάλα είναι τα μέτωπα και στις χώρες της Μεσογείου όπως η γειτονική Ιταλία που αντιμετωπίζει το φαινόμενο. Στην εφαρμογή μπορεί κανείς να διακρίνει και τις μεγάλες πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Λακωνία, και άλλες περιοχές της χώρας.Εποσημαίνεται, τέλος, ότι η υπηρεσία FIRMS της αμερικανικής NASA, μεταδίδει ενεργά δεδομένα πυρκαγιών σε πραγματικό χρόνο (NRT) εντός 3 ωρών από την παρακολούθηση δορυφόρου.

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΣΤΟ 32χλμ.

Previous article

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον 43χρονο για τη φωτιά στο Κρυονέρι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΚΟΣΜΟΣ