ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διαψεύσεις με καθυστέρηση ωρών για την «παραίτηση» του διοικητή Αεροπορίας Στρατού

0

Με καθυστέρηση και αφού έκανε τον γύρω του διαδικτύου, ακόμα και σε πλήθος συστημικών ενημέρωσης, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και το Γενικό Επιτελείο Στρατού προχώρησαν σε δύο ανακοινώσεις διάψευσης της πληροφορίας πως το πρωί παραιτήθηκε ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού, Γιώργος Κουμεντάκης. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έκανε λόγο για «αποδιοπομπαίους τράγους» που αναζητά η κυβέρνηση.

Η πληροφορία ήρθε στη δημοσιότητα το πρωί της Δευτέρας ο ιστότοπος στρατιωτικού περιεχομένου, militaire.gr, που έγραψε πως ο διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού, Υποστράτηγος Γ. Κουμεντάκος υπέβαλε την παραίτησή του. Όπως ανέφερε το δημοσίευμα, ο Υποστράτηγος νωρίτερα μετατέθηκε σε «θέση σαφώς υποδεέστερη», δίχως να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειώνεται πως το δημοσίευμα παραθέτει σειρά ερωτημάτων, που έχουν ως εξής

  • Γιατί ήθελαν να τον μεταθέσουν;
  • Μήπως για τις διαθεσιμότητες των Chinook; Μήπως να ενημερώσει κάποιος τους Αρχηγούς ή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, πόσα ελικόπτερα Chinook πετάνε;
  • Μήπως να μας πουν αν η Αεροπορία Στρατού έχει ζητήσει εγγράφως όσα απαιτούνταν για συντηρήσεις των ελικοπτέρων;
  • Μήπως να μας πουν αν όσα ζητήθηκαν ικανοποιήθηκαν ή όχι;

Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας δεν είχε υπάρξει η παραμικρή επίσημη διάψευση από την κυβέρνηση, με την αξιωματική αντιπολίτευση να εκδίδει και ανακοίνωση, με την οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως «όπως φαίνεται το επιτελικό κράτος δεν κατάφερε να πείσει τους πυρόπληκτους πολίτες ότι δεν μπορούν να διακρίνουν αεροπλάνα και ελικόπτερα για “λόγους αεροναυπηγικής” και έχει αρχίσει να αναζητά πλέον αποδιοπομπαίους τράγους για να φορτώσει την πρωτοφανή καταστροφή».

Τελικά, αργά το απόγευμα της Δευτέρας, ήρθε μία διπλή «διάψευση», με μία ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, με την οποία μεταξύ άλλων ζήτησε από όλους «να είναι προσεκτικοί» φωτογραφίζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως ο ανώτατος αξιωματικής παραμένει στη θέση του και πως τα δημοσιεύματα «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Σημειώνεται πως το militaire.gr που δημοσίευσε αρχικά την πληροφορία, έγραψε μετά τις ανακοινώσεις πως «Περισσότερο παρασκήνιο αύριο, που θα εξηγεί και το γιατί δεν θέλουν με τίποτα να πάρει διαστάσεις το θέμα».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σε κάθε εθνική δοκιμασία, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Προσωπικού, το οποίο εξασφαλίζει την ύψιστη επιχειρησιακή και λειτουργική επάρκεια των μέσων. Καλούμε λοιπόν όλους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, να είναι προσεκτικοί και να μην αναφέρονται ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, σε παραιτήσεις που δεν ισχύουν».

8eCUgvCwsa

Συνάντηση Δήμα-Λιβανού για τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί από τον καύσωνα

Previous article

Στη Β’ Κατηγορία ο ΑΟΖ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.