ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Γερμανία – Βρετανός εργαζόμενος στην πρεσβεία της χώρας του στο Βερολίνο συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

0

Η εισαγγελία διευκρίνισε ότι η σύλληψη του άνδρα έγινε έπειτα από κοινή έρευνα των βρετανικών και γερμανικών αρχών

Η βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ένας Βρετανός πολίτης συνελήφθη στη Γερμανία με την υποψία ότι κατασκόπευε υπέρ της Ρωσίας.

Λίγο νωρίτερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας αρμόδια για τις υποθέσεις κατασκοπείας είχε ανακοινώσει ότι ένας άνδρας, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί ως ο Ντέιβιντ Σ., φέρεται να «έδωσε σε εκπρόσωπο των ρωσικών υπηρεσιών Πληροφοριών» τουλάχιστον μία φορά έγγραφο «το οποίο περιήλθε στην κατοχή του στο πλαίσιο των καθηκόντων του στην πρεσβεία».

Η εισαγγελία διευκρίνισε ότι η σύλληψη του άνδρα στο Πότσνταμ, λίγο έξω από το Βερολίνο, έγινε έπειτα από κοινή έρευνα των βρετανικών και γερμανικών αρχών. Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καρλσρούης θα αποφασίσει αργότερα σήμερα αν θα παραμείνει υπό κράτηση.

«Ο κατηγορούμενος έλαβε ένα ποσό μετρητών που δεν έχει διευκρινιστεί σε αντάλλαγμα για την παροχή πληροφοριών», επεσήμανε στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Ο Βρετανός αυτός εργαζόταν για τη βρετανική πρεσβεία στο Βερολίνο, αν και δεν έχει διευκρινιστεί σε ποια θέση.

«Είναι ύποπτος ότι ήταν ενεργός το αργότερο από τον Νοέμβριο του 2020» υπέρ της ρωσικής κατασκοπείας, επεσήμανε η εισαγγελία, προσθέτοντας ότι «έχουν γίνει έρευνες στο διαμέρισμα και τον χώρο εργασίας (του κατηγορούμενου)».

Πηγή: ΑΠΕ

admin

Δωρεάν ΤΕΣΤ Ανίχνευσης Κορονοϊού στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Παρασκευή 13 Αυγούστου

Previous article

Το αντίο του Αναστασίου Γκιολή στο Στεφανο Μιλλερ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *