ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

ΕΟΔΥ: 62 κρούσματα η Κορινθία – άνοδος σε θανάτους και σε εισαγωγές στα νοσοκομεία

0

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα νέα ημερήσια στοιχεία για την εξέλιξη της νόσου Covid-19 στη χώρα που καταγράφουν την εξάπλωση του κορονοϊού με αιχμή του δόρατος την παραλλαγή «Δέλτα».

Ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν περίπου 3.500, ενώ άνοδο κατέγραψε ο αριθμός των θανάτων 24ωρου. Καταγράφηκε επίσης μικρή κάμψη στον αριθμό των διασωληνώσεων, αλλά μεγάλη αύξηση στον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία. 

Πιο συγκεκριμένα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.493, εκ των οποίων 62 εντοπίστηκαν στην Κορινθία. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 531.967. 

Άλλοι 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό ιό, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.182 θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέρχεται πλέον σε 235, από 240 χθες. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 255 (χθες είχαν ανακοινωθεί 200 εισαγωγές, δηλαδή ημερήσια μεταβολή +27,5%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 220 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη.

Οι Γάλλοι έφυγαν και όλη η Γορτυνία τους χειροκροτούσε (pics & vid)

Previous article

55 κρούσματα η Κορινθία – Σταθερά ψηλά θάνατοι, εισαγωγές στα νοσοκομεία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.