ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βελόπουλος – Το Twitter μπλόκαρε το λογαριασμό του

0
ÂÏÕËÇ ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÍÏÌÏÓ×ÅÄÉÏ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ (ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINISSI)

Τον λογαριασμό του -γνωστού για τις θεωρίες συνομωσίας – Κυριάκου Βελόπουλου, ανέστειλε το twitter. Στο προφίλ του, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναγράφεται: «Ανασταλμένος λογαριασμός» με την υποσημείωση ότι « το Twitter, θέτει σε αναστολή λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανόνες». 

Σημειώνεται ότι οι ατεκμηρίωτες αναρτήσεις θεωρουνται fake news γι’ αυτό και τα social media, μπλοκάρουν σχετικούς λογαριασμούς.

Πολλά fake news

Ενδεικτικό του περιεχομένου των αναρτήσεων του Κυριάκου Βελόπουλου, είναι το θέμα με τον Παύλο Φύσσα.

Υπενθυμίζεται η καταγγελία  της Μάγδας Φύσσα εις βάρος του Κυριάκου Βελόπουλου, για διάδοση ψευδών ειδήσεων σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του γιου της.

Σε επιστολή που είχε στείλει στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, η κ. Φύσσα ανέφερε ότι ο κ. Βελόπουλος ισχυρίζεται ψευδώς και επανειλημμένα στις τηλεοπτικές εκπομπές του και στα  social media ότι δήθεν η οικογένεια Φύσσα έχει λάβει αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο το ποσό των 800.000 ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει ασκήσει καν σχετική αγωγή.

«Η «πληροφορία» αυτή διοχετεύθηκε σκοπίμως από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής την ημέρα που εκδόθηκε η δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την προφανή σκοπιμότητα να σκιαστεί αυτή η σημαντική δικαστική ετυμηγορία και να παρουσιαστώ εγώ ότι δήθεν πανηγυρίζω για την είσπραξη αυτού του ποσού και όχι για τη δικαίωση της θυσίας του Παύλου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Φύσσα.

Μετά την καταγγελία ο Κυριάκος Βελόπουλος «μάζεψε» τη λάσπη που έριχνε σε βάρος της οικογένειας του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή Παύλου Φύσσα και έσπευσε να αποσυρει τα επίμαχα tweet.

Χαρακτηριστικές των fake news Βελόπουλου είναι και οι αναρτήσεις του πριν από 8 μήνες, τον Δεκέμβριο του 2020, όταν ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» ανάρτησε δύο φωτογραφίες, παρουσιάζοντάς τις ως σχετικές με την πανδημία, ωστόσο αυτές προέρχονταν από το εξωτερικό και απεικονίζαν άσχετα με τη χώρα μας αλλά και με την επικαιρότητα περιστατικά.

Συγκεκριμένα, η μία φωτογραφία ήταν τραβηγμένη στη Ρουμανία το 2018 και ο ασθενής δεν σχετίζεται με τον κοροναϊό, ενώ η δεύτερη φωτογραφία ήταν τραβηγμένη το 2017.

Και σε αυτή την περίπτωση, όταν έγινε γνωστή η παραπληροφόρηση, η σχετική ανάρτηση του Κ. Βελόπουλου, εξαφανίστηκε από το Twitter.

Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο – Οι διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρσι

Previous article

Πυρκαγιές: Οι ξένες αποστολές φεύγουν, ο εξοπλισμός τους μένει – Ποιες χώρες δωρίζουν στην Ελλάδα υλικοτεχνικό εξοπλισμό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.