ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόρεια Μακεδονία – Υπέγραψε 5ετή στρατιωτική και οικονομική συμφωνία με την Τουρκία

0

Βόρεια Μακεδονία και Τουρκία συζήτησαν επίσης μελλοντικά σχέδια συνεργασίας στους τομείς της άμυνας, της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της διεξαγωγής ασκήσεων.

Επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποίησε χθες Τρίτη η υπουργός Αμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, όπου συναντήθηκε με τον τούρκο ομόλογό της Χουλουσί Ακάρ, με τον οποίο υπέγραψαν πενταετή συμφωνία στρατιωτικο-οικονομικής συνεργασίας, εκ μέρους των κυβερνήσεων των δύο χωρών, και πρωτόκολλο για την εφαρμογή της.

Προμήθεια εξοπλισμού

Η συμφωνία, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, προβλέπει ετήσια κατανομή κονδυλίων από την Τουρκία στη Βόρεια Μακεδονία, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, την προμήθεια εξοπλισμού πυροβολικού και τον εκσυγχρονισμό του Στρατού.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης μελλοντικά σχέδια συνεργασίας στους τομείς της άμυνας, της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της διεξαγωγής ασκήσεων, βάσει της Συμφωνίας Διμερούς Συνεργασίας.

Στην Εκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας

Η Σεκερίνσκα παρευρέθηκε επίσης στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Αμυντικής Βιομηχανίας IDEF 21, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη από τις 17 έως τις 20 Αυγούστου.

«Η παρουσία στην έκθεση IDEF 21 της αντιπροσωπείας από τη Βόρεια Μακεδονία με επικεφαλής την υπουργό Σεκερίνσκα έχει ως στόχο την εξέταση των δυνατοτήτων προμήθειας νέου εξοπλισμού για τον εκσυγχρονισμό του Στρατού μας, στον οποίο φέτος διατίθεται το 25 % του αμυντικού προϋπολογισμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αμυνας.

Η έκθεση αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας, προσθέτει, είναι από τις κορυφαίες στον κόσμο όσον αφορά τον στρατιωτικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας.

Περίπου χίλιες εγχώριες και ξένες εταιρείες και 400 αντιπροσωπείες αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Πηγή: mia.mk, echedoros-a.gr

Η ταφική επιγραφή που απέδειξε ότι η Πομπηία έβλεπε θέατρο και στα ελληνικά

Previous article

ΑΑΔΕ: Διαγράφει πρόστιμα για χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.