ΕΛΛΑΔΑ

Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους ιερείς – Τα μέτρα που θα ισχύσουν

0

Μία σειρά από περιορισμούς θα αντιμετωπίσουν οι ανεμβολίαστοι τόσο για να πάνε στην εργασία τους όσο και για να έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους. Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα τίθενται σε αναστολή από 1η Σεπτεμβρίου, ενώ τόσο για ιδιωτικό όσο και για δημόσιο τομέα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό rapid test μία ή δύο φορές την εβδομάδα, το οποίο θα υποχρεώνονται να πληρώνουν από την τσέπη τους σε ιδιωτική δομή υγείας.

Την ίδια στιγμή η πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εστίασης θα απαγορεύεται για τους ανεμβολίαστους, ενώ για θέατρα και κινηματογράφους θα επιτρέπεται αλλά μόνο με την επίδειξη αρνητικού  rapid test.

Τι θα γίνει με τις εκκλησίες;

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι θα συμβεί με τις εκκλησίες και τους χώρους λατρείας. Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι οι χώροι λατρείας δεν συμπεριλήφθησαν στις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας και δεν έγινε ιδιαίτερη αναφορά το τι θα ισχύσει με τους ανεμβολίαστους ιερείς, που λόγω της φύσης της δουλειάς τους, έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανεμβολίαστοι ιερείς θα υποβάλλονται σε ένα rapid ή PCR τεστ την εβδομάδα, ενώ για τους πιστούς δεν θα ισχύσει κάποιο άλλο μέτρο από αυτά που ισχύουν μέχρι τώρα. Δηλαδή δεν θα χρειάζεται να είναι κάποιος εμβολιασμένος ή να έχει υποβληθεί σε τεστ προκειμένου να πάει στην εκκλησία.

Ήδη ιερείς αναφέρουν ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους δεν μπορούν να έχουν εφαρμογή στις εκκλησίες, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει ένας τέτοιος διαχωρισμός στους πιστούς.

(tanea.gr)

Αφγανός προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα

Previous article

500 χρόνια αργότερα, το MIT αποδεικνύει ότι ο σχεδιασμός της γέφυρας του Leonardo Da Vinci λειτουργεί

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ΕΛΛΑΔΑ