ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τροπολογία Αυγενάκη: Νέα παράταση για το Μητρώο

0

Με τροπολογία που θα καταθέσει εντός των επόμενων ημερών στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης, δίνεται παράταση έως τις 31/12/2021 σε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία για την εγγραφή τους στο Μητρώο Σωματείων.

Η νέα προθεσμία σχετίζεται και με το δικαίωμα χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων. Παράλληλα, η τροπολογία προβλέπει παράταση έως τις 31/7/2022 για όσα σωματεία δεν διαθέτουν ειδική αθλητική αναγνώριση.

Έτσι, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της σεζόν 2021-22 θα διεξαχθούν χωρίς προβλήματα, καθώς τα σωματεία που δεν έχουν λάβει αθλητική αναγνώριση θα μπορούν να παίξουν κανονικά, χωρίς να κινδυνεύουν με διαγραφή από το μητρώο μελών της κάθε Ομοσπονδίας ή με άλλες κυρώσεις και ποινές που θα αφορούν τη συμμετοχή τους στα τοπικά πρωταθλήματα.

Αναλυτικά η ενημέρωση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού:

«Με τροπολογία που θα καταθέσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή και με σκοπό τη διευκόλυνση των πολλών πυρόπληκτων ερασιτεχνικών σωματείων σε αρκετές Περιφέρειες της χώρας μας:

Παρατείνεται έως τις 31/12/2021 -για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία- η προθεσμία οριστικής εγγραφής τους (για όσα δεν έχουν ήδη εγγραφεί) ή τελικής επικαιροποίησης των στοιχείων τους (για όσα είναι ήδη εγγεγραμμένα) στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Η μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας, από 31/08/2021 στις 31/12/2021, σχετίζεται με το δικαίωμα της χρήσης, από τα σωματεία, των αθλητικών εγκαταστάσεων που εποπτεύονται από τη ΓΓΑ ή τους ΟΤΑ.

Παρατείνεται έως τις 31/07/2022 -για όσα ερασιτεχνικά σωματεία δεν διαθέτουν- η προθεσμία λήψης της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης και της εγγραφής τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, προκειμένου να μην διαγραφούν αυτοδικαίως από το μητρώο μελών της κάθε Ομοσπονδίας, κάτι που θα συνέβαινε στις 18/09/2021. Έτσι, παρότι δεν θα διαθέτουν ακόμα την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, θα δικαιούνται συμμετοχή και τη φετινή αγωνιστική σεζόν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της αντίστοιχης αθλητικής Ένωσης ή Ομοσπονδίας, πλην των πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων ή των τελικών φάσεων πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων».

Πηγή: stisentra.gr

8eCUgvCwsa

27 Αυγούστου 1997, φεύγει από την ζωή η μεγάλη Σωτηρία Μπέλλου

Previous article

Θεατρική παράσταση | “Χώμα στα χέρια κάρπισε”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.