ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα αυτόνομα e-Palette της Toyota επιστρέφουν στους δρόμους του Τόκιο

0

Η Toyota επέτρεψε και πάλι την κυκλοφορία των αυτόνομων οχημάτων e-Palette στους δρόμους του Τόκιο, μετά το ατύχημα με τον αθλητή των Παραολυμπιακών Αγώνων. Η εταιρία απέσυρε τα οχήματα όταν ο Aramitsu Kitazono, μέλος της ομάδας judo της Ιαπωνίας, χτυπήθηκε από ένα e-Palette καθώς διέσχιζε μία διάβαση πεζών. Τα τραύματα του Kitazono ήταν μόνο αμυχές και μώλωπες, ωστόσο δεν μπόρεσε τελικά να αγωνιστεί στην κατηγορία των 81 κιλών εξαιτίας τους. Όσο για το ατύχημα, η Toyota δήλωσε χτες Δευτέρα:

Οι αισθητήρες του οχήματος ανίχνευσαν τον πεζό και ενεργοποιήθηκε το αυτόματο φρενάρισμα και ο χειριστής ενεργοποίησε επίσης τα φρένα ανάγκης. Ωστόσο, όχημα και πεζός ήρθαν σε επαφή πριν το όχημα σταματήσει εντελώς.

Με την επανακυκλοφορία των e-Palette στους δρόμους, οι χειριστές θα έχουν τον έλεγχο της ταχύτητας του οχήματος, ενώ θα επιβαίνουν δύο χειριστές αντί για έναν για να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή στους πεζούς. Νέα μέτρα ασφαλείας περιλαμβάνουν και πιο δυνατούς ήχους προειδοποίησης και συνεχείς βελτιώσεις σε καθημερινή βάση μέχρι το τέλος των αγώνων.

8eCUgvCwsa

Εθελοντές εν δράσει: Νέα “αποστολή” αφιερωμένη στην μνήμη του Κώστα Μουρατίδη και του Παναγιώτη Παππά

Previous article

Κοσμοναύτες εντόπισαν ρωγμές στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.