ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδιο σε σχολικό αγιασμό στο Αμύνταιο – Ζήτησαν απο Αρχιμανδρίτη να φορέσει μάσκα (ΒΙΝΤΕΟ)

0

Κληρικός στον αγιασμό του λυκείου στο Αμύνταιο έγινε έξω φρενών όταν του ζητήθηκε να φορέσει μάσκα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί προέτρεπαν τους μαθητές να μη βγάζουν τη μάσκα όταν θα ασπαστούν τον σταυρό.

Η τελετή του καθιερωμένου αγιασμού ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Τοπάλη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Ιωάννη Κιοσέ, του Δημάρχου Αμυνταίου, Άνθιμου Μπιτάκη και εκπροσώπων του διδακτικού προσωπικού με τη τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε η έντονη αντίδραση του κληρικού προκλήθηκε όταν ο Λυκειάρχης κάλεσε τους μαθητές να μην βγάζουν την προστατευτική μάσκα κατά τον χαιρετισμό του Τιμίου Σταυρού, καθώς και η απαγόρευση παρουσίας του στις τάξεις του σχολείου, εφόσον δεν φορούσε μάσκα.

«Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους;» ρώτησε ο ιεράρχης. «Ντροπή σας. Τουλάχιστον να το κλείνετε μπροστά μου. Οι άρχοντες του τόπου φιλήσανε τον σταυρό χωρίς μάσκα και εσείς θα μου κάμετε επεισόδιο εδώ την ώρα του αγιασμού. Και να μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις επειδή δε φοράω μάσκα. Να κρατάω τον σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας. Είναι αναίδεια».

Δειτε το επεισόδιο μετά το 4′.00” και μέχρι το 5′.20”.

Στο Στεφάνι σήμερα: Πρωθυπουργός, Αρχιεπίσκοπος, Περιφερειάρχης για τα εγκαίνια φωτοβολταϊκού πάρκου

Previous article

Το Χαμόγελο του Παιδιού αναζητά Οδηγό στην Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.