Tech

Ποιοι θα φτιάξουν το Τεχνολογικό Πάρκο Λεχαίου – Με αναφορά στην ιατρική οι εταιρείες που θα φιλοξενηθούν εκεί

0

Στον χάρτη των ευρωπαϊκών περιοχών, όπου η Επιστήμη και η Καινοτομία «παντρεύονται» με την Έρευνα, αποφέροντας στις τοπικές κοινωνίες προστιθέμενη αξία, αλλά και δημιουργώντας θέσεις εργασίας, εντάσσεται πλέον και η Κόρινθος καθώς δρομολογείται η δημιουργία ενός Τεχνολογικού Πάρκου Βιοτεχνολογίας και Καινοτομίας στο Λέχαιο. Την στρατηγική επένδυση θα «τρέξει» η Ελληνική Εταιρεία Αναγεννητικής Ιατρικής (Theracell Advanced Biotechnology) σε συνεργασία με την αμερικανική βιοτεχνολογική εταιρεία Orgenesis. Το έργο θα υλοποιηθεί στα 120 στρέμματα της εγκαταλελειμμένης Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου, έχει προϋπολογισμό 80 εκατομμύρια ευρώ και θα ξεκινήσει εντός του 2022.            

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας real news και της Κωνσταντίνας Χελιδώνη, οι δύο εταιρείες συνεργάζονται ήδη πάνω στον τομέα της ανάπτυξης και διάθεσης προηγμένων κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών και περιλαμβάνουν το Τεχνολογικό Πάρκο Λεχαίου σε ένα ευρύτερο κύκλο επενδύσεων στον κλάδο της βιοτεχνολογίας, αναγνωρίζοντας την σημασία της στην δυνατότητα ανακάλυψης νέων μεθόδων τόσο για την θεραπεία όσο και για την πρόληψη ασθενειών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News η έκταση των 120 στρεμμάτων αφού παραχωρήθηκε στον Δήμο Κορινθίων τώρα έχει περάσει στην Theracell, προκειμένου αυτή να δημιουργήσει -από κοινού με την Orgenesis- το Πάρκο. Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας θα δημιουργηθούν 56 θέσεις εργασίας και σε βάθος πενταετίας ο αριθμός θα τριπλασιαστεί. Στην ακμή του στο Τεχνολογικό Πάρκο θα απασχολεί περισσότερους από 500 ανθρώπους.

Με πληροφορίες από την realnews

Foreign Policy: Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο Ερντογάν είναι άρρωστος – Μπορεί να παραμείνει στην ηγεσία της Τουρκίας;

Previous article

Αποτελέσματα και βαθμολογία Α’ Κορινθίας – 3η αγωνιστική (1ος ΟΜΙΛΟΣ)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Tech