ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ξεκίνησε η κατασκευή του τερματικού σταθμού του προαστιακού στο Λουτράκι

0

Ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα η κατασκευή του τερματικού σταθμού του προαστιακού στην οδό Αιγαίου στο Λουτράκι. Φυσικά, αναμένονται να πραγματοποιηθούν στο σημείο εργασίες ανάπλασης, αλλά και να τοποθετηθούν τα απαραίτητα φωτιστικά σώματα για να πάρει την τελική του μορφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, είναι προγραμματισμένη η έναρξη των εργασιών και για την ενδιάμεση στάση στην οδό Παπανικολάου (Καζίνο), η οποία θα ξεκινήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Βάσει των προ 3ετίας περίπου ανακοινώσεων, πρόκειται για το έργο «Κανονικοποίηση της υφιστάμενης μονής σιδηροδρομικής γραμμής Ισθμού-Λουτρακίου με ηλεκτροκίνηση», με την ολοκλήρωση του οποίου θα συνδεθεί το Λουτράκι με το βασικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Η προβλεπόμενη δαπάνη του έργου, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Υπηρεσίας, ανέρχονταν σε 12 εκατ. ευρώ χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ανάδοχος είχε ανακηρυχθεί κοινοπραξία υπό τον όμιλο Μυτιληναίου.

Αντικείμενο του έργου είναι η μετατροπή της υφιστάμενης μονής μετρικής γραμμής Ισθμού – Λουτρακίου σε κανονικού εύρους ηλεκτροκινούμενη γραμμή και η τελική σύνδεσή της, στην περιοχή του Ισθμού, με την υπάρχουσα Σιδηροδρομική Γραμμή Υψηλών Ταχυτήτων (ΣΓΥΤ) του Προαστιακού Σιδηροδρόμου που λειτουργεί μεταξύ Κιάτου – Κορίνθου και Αεροδρομίου. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις έως σήμερα εκτιμήσεις, οι επιβάτες θα μπορούν να φθάνουν από το Λουτράκι στο «Ελ. Βενιζέλος» σε περίπου 1:30 ώρα!

ΠΗΓΗ: loutraki365.gr

Νανόπουλος: Αλησμόνητη ημερομηνία γενναιότητας η 28η Οκτωβρίου 1940

Previous article

Στο Λουτράκι το 2022 το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα beach volley K18

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.