ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Στήριξη των Δημάρχων Κορινθίας προς τους σταφιδοπαραγωγούς

0

Κοινή δήλωση στήριξης των σταφιδοπαραγωγών της Κορινθίας υπογράφουν τέσσερις δήμαρχοι του νομού και συγκεκριμένα οι δήμαρχοι Βέλου Βόχας (Αννίβας Παπακυριάκος), Σικυωνίων (Σπύρος Σταματόπουλος), Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης (Βλάσσης Τσιώτος) και Νεμέας (Κώστας Φρούσιος).

Στην δήλωσή τους αναφέρουν πως “παρά τις συναντήσεις, που έγιναν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, υιοθετήθηκε η άποψη ότι πρέπει να μην γίνει καμία παρέμβαση και η αγορά θα αυτορυθμιστεί“. Σημειώνουν ακόμα ότι “οι φωνές των παραγωγών, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν ξαναζήσει τέτοιου τύπου κρίσεις και μεθοδεύσεις, αγνοήθηκαν με αποτέλεσμα με την νέα εσοδεία να φανεί η σκληρή για αυτούς πραγματικότητα. Οι μεταποιητές είτε δεν παραλαμβάνουν σταφίδα είτε την παραλαμβάνουν με ανοικτή τιμή, είτε με τιμές κοντά στο 1€ το κιλό ενώ πέρσι ήταν 1,65€ και παρά το ότι φέτος υπήρξε και μείωση της παραγωγής κοντά στο 40% λόγο παγετού και καύσωνα…“. Τέλος, καλούν το υπουργείο “έστω και την τελευταία στιγμή να καταλάβει ότι πίσω από αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι και να στηρίξει την τιμή του προϊόντος.

Ειδικότερα η ανακοίνωση των 4 τεσσάρων δημάρχων αναφέρει:

Είναι γνωστό ότι από τις αρχές του έτους είχε τεθεί προς όλες τις κατευθύνσεις το πρόβλημα με τα αδιάθετα αποθέματα Κορινθιακής σταφίδας που υπήρχαν στις αποθήκες μερίδας μεταποιητών καθώς και ο κίνδυνος εάν δεν δοθεί λύση στο πρόβλημα να υπάρξει πτώση της τιμής του προϊόντος στην συγκομιδή του 2021.

Δυστυχώς και παρά τις συναντήσεις, που έγιναν με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, υιοθετήθηκε η άποψη ότι πρέπει να μην γίνει καμία παρέμβαση και η αγορά θα αυτορυθμιστεί. Την άποψη αυτή την προώθησε ομάδα μεταποιητών που ισχυριζόταν τότε ότι δεν έχει καθόλου αποθέματα και η τιμή θα έχει μια μικρή «διόρθωση».

Οι φωνές των παραγωγών, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν ξαναζήσει τέτοιου τύπου κρίσεις και μεθοδεύσεις ,αγνοήθηκαν με αποτέλεσμα με την νέα εσοδεία να φανεί η σκληρή για αυτούς πραγματικότητα. Οι μεταποιητές είτε δεν παραλαμβάνουν σταφίδα είτε την παραλαμβάνουν με ανοικτή τιμή, είτε με τιμές κοντά στο 1€ το κιλό ενώ πέρσι ήταν 1,65€ και παρά το ότι φέτος υπήρξε και μείωση της παραγωγής κοντά στο 40% λόγο παγετού και καύσωνα.

Τα εισοδήματα των παραγωγών στους δήμους μας στηρίζονται σε πολύ μεγάλο βαθμό στα έσοδα από την σταφίδα και κατά συνέπεια εκεί στηρίζεται και η τοπική οικονομία.

Στηρίζουμε τον αγώνα των Σταφιδοπαραγωγών και τα αίτημά τους και καλούμε το υπουργείο έστω και την τελευταία στιγμή να καταλάβει ότι πίσω από αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι και να στηρίξει την τιμή του προϊόντος.”

Το πρώτο διαδίκτυο “internet” το 1969

Previous article

Ξήλωσε την ηγεσία της Άμεσης Δράσης ο Θεοδωρικάκος -Πέντε μέτρα, κάμερες στις στολές

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.