ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Βορά των μεγαλοσυμφερόντων οι λαϊκές αγορές – Εκτός οι αγρότες-παραγωγοί

0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας λίγα 24ωρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές. Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι με το νομοσχέδιο μένουν εκτός των λαϊκών αγορών οι παραγωγοί, που ρίχνουν το τελευταίο ανάχωμα στην ακρίβεια και καλεί τους τρεις βουλευτές της Κορινθίας να εξηγήσουν στους  αγρότες, γιατί ψήφισαν ένα νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στις λαϊκές αγορές.

Ειδικότερα το ΔΤ αναφέρει:

Αποκλειστικά και μόνον με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο. Το νομοσχέδιο που πετάει τους παραγωγούς εκτός λαϊκών αγορών και ρίχνει το τελευταίο ανάχωμα στην ακρίβεια, είναι από χθες νόμος του κράτους με αποκλειστικά «γαλάζια» σφραγίδα.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση εναντιώθηκε στα σχέδια της ΝΔ, να διαλύσει τις λαϊκές αγορές και μάλιστα σε μια περίοδο αυξήσεων και ακρίβειας που δυσχεραίνει τη ζωή των χαμηλών και μεσαίων νοικοκυριών, ενώ παράλληλα ο αγροτικός κόσμος δέχεται αλλεπάλληλα πλήγματα και καταρράκωση του εισοδήματός του.

Επί 6 μήνες οι κυβερνητικοί βουλευτές, δεσμεύονταν ότι θα γίνουν δεκτές οι προτάσεις των φορέων, όμως όλοι τους, στο τέλος ψήφισαν ονομαστικά το νομοσχέδιο βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε ένα ακόμη νεοφιλελεύθερο χτύπημα προς την κοινωνία και τον αγροτικό κόσμο.

Ονομαστικά, λοιπόν, ρωτάμε κι εμείς τους βουλευτές του νομού μας, ποιος κορόιδευε ποιόν. Αυτοί τους αγρότες ή η κυβέρνηση τους ίδιους της τους βουλευτές ή και οι δύο όλους;

Καλούμε ονομαστικά τους βουλευτές της ΝΔ της Κορινθίας, τους κυρίους Δήμα, Ταγαρά και Κόλλια να εξηγήσουν στους  αγρότες, γιατί ψήφισαν ένα νομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα στις λαϊκές αγορές.

Γιατί δεν εναντιώθηκαν, στις ορέξεις του υπουργού ανάπτυξης κου Γεωργιάδη; Μήπως ήταν γνώστες των μεθοδεύσεων και απλά περίμεναν ότι θα περάσει ανώδυνα, χωρίς να εκτεθούν;

Καλούμε την κοινωνία να σταθεί δίπλα στον πρωτογενή τομέα στηρίζοντας αφενός το ίδιο το συμφέρον της και αφετέρου το αγροτικό εισόδημα που αποτελεί τη βάση κάθε τοπικής οικονομίας.

Καλούμε τον αγροτικό κόσμο σε συνεχή αγώνα για να ακυρωθεί στην πράξη ο καταστροφικός νόμος, που παραδίδει τις λαϊκές αγορές στα ιδιωτικά μεγαλοσυμφέροντα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έχει δεσμευτεί ότι θα τον καταργήσει στην επόμενη κυβερνητική θητεία του.

Γιατί ο θάνατος του Αχιλλέα όπως τον γνωρίζουμε δεν αναφέρεται στα έργα του Ομήρου;

Previous article

Πρόβλεψη σοκ: Σε 3 μήνες θα μολυνθούν 1 εκατ. ανεμβολίαστοι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.