NewsΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απέτρεψαν γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη

0

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη απέτρεψαν την τελευταία στιγμή οι αστυνομικοί. Γυναίκα καλούσε σε βοήθεια. Ο δράστης συνελήφθη με το μαχαίρι.
Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη απέτρεψαν αστυνομικοί σήμερα Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα στο GRTimes.

Λίγο πριν από τις 08.00 το πρωί, το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήση από γυναίκα που καλούσε σε βοήθεια.

Ο άνδρας που την απειλούσε, δεν την άφησε να δώσει την ακριβή διεύθυνση και έτσι οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνα για να εντοπίσουν το σπίτι. Όταν έφθασαν έξω από την κατοικία, στο κουδούνι ήταν γραμμένο ένα γυναικείο όνομα. Χτύπησαν το κουδούνι, αλλά δεν άνοιξε κανείς.

Οι αστυνομικοί μπήκαν στην πολυκατοικία και ανεβαίνοντας τις σκάλες, άκουσαν φωνές μέσα από το διαμέρισμα. Χτύπησαν την πόρτα και άκουσαν έναν αλλοδαπό άνδρα να τους ζητά να φύγουν, εξηγώντας ότι ο ίδιος δεν είχε άδεια παραμονής, ενώ δεν δίστασε να τους απειλήσει, φωνάζοντας «θα σας σκοτώσω όλους».

Οι αστυνομικοί συνέχισαν να χτυπούν επίμονα το κουδούνι της πόρτας, καθώς άκουγαν τις φωνές της γυναίκας και το κλάμα του ανήλικου παιδιού, ενώ παράλληλα ενημέρωναν τον δράστη πως αν δεν ανοίξει την πόρτα θα προβούν σε ενημέρωση του εισαγγελέα προκειμένου να μπουν μέσα.

Την ίδια στιγμή ζήτησαν ενισχύσεις, ενώ στο σημείο έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Όταν για δεύτερη φορά άκουσαν τον σπαραγμό της γυναίκας, διέρρηξαν τελικά την πόρτα αντικρίζοντας τον δράστη να κρατά το μαχαίρι στα χέρια, με το οποίο είχε τραυματίσει νωρίτερα τη γυναίκα στον λαιμό.

Άμεσα από τους αστυνομικούς δόθηκαν εντολές στον δράστη να πετάξει το μαχαίρι και να παραδοθεί, ωστόσο εκείνος έστρεψε το μαχαίρι στον εαυτό του και άρχισε να αυτοτραυματίζεται στον λαιμό.

Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Η γυναίκα που τραυματίστηκε -ευτυχώς ελαφρά- στον λαιμό μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όπου διενεργείται προανάκριση.

«Στην υπηρεσία 14 χρόνια κάτι τέτοιο δεν έχω ξαναδεί» – Τι κατέθεσε αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη

Εκ των συμμετεχόντων στην επέμβαση που απέτρεψε τη γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη, ήταν και ο αντιπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Μπάμπης Χαβενετίδης.

Μιλώντας στο GRTimes, τόνισε τη σημασία της άμεσης συνεργασίας μεταξύ των αστυνομικών που βρίσκονται σε περιπολία στου δρόμους. «Δύο λεπτά αν αργούσαμε, θα είχε σκοτώσει τη γυναίκα και ο ίδιος θα είχε αυτοκτονήσει» τονίζει.

Ο αντιπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ δεν παραλείπει να σταθεί στην αύξηση των περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας, επισημαίνοντας ότι «μετά την καραντίνα, και παρά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας, τα εν λόγω περιστατικά και ειδικότερα οι επιθέσεις και οι δολοφονίες εναντίον των γυναικών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα».

«Το σημερινό ωστόσο, είναι ένα περιστατικό που στα 14 χρόνια υπηρεσίας δεν το έχω ξανασυναντήσει» κατέληξε.

Σκληρό lockdown στην Ολλανδία μέχρι τις 14 Ιανουαρίου – Νέα μέτρα

Previous article

Άλμπερτ Μπουρλά: Έρχεται ειδικό εμβόλιο για την Όμικρον τον Μάρτιο, ενώ την Άνοιξη θα είναι έτοιμο και το χάπι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in News