ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Από την Πέμπτη το πρωί σε ισχύ τα νέα μέτρα – Κοντά στις 30.000 τα κρούσματα σήμερα

0

Περίπου 1,5 ώρα διήρκεσε η πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της Όμικρον αλλά και τα επόμενα βήματα της κυβερνητικής στρατηγικής μπροστά στο σοκ που έχει προκαλέσει η απότομη άνοδος των κρουσμάτων.

Τη σύσκεψη, στην οποία έδωσαν το “παρών” οι κ. Πλεύρης και Τσιόδρας, ακολουθεί η σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας η οποία θα καταθέσει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες τα μέτρα που θα εφαρμόζονταν από τις 3 Ιανουαρίου έρχονται προς υλοποίηση από την 6η πρωινή της Πέμπτης με στόχο τη θωράκιση του συστήματος υγείας και την αποφυγή της διασποράς από τις νεότερες προς τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Όσον αφορά στην παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι ειδικοί φαίνεται να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να δοθεί μικρή παράταση στο ωράριο λειτουργίας της εστίασης. Δηλαδή, μέχρι τις δύο τα ξημερώματα 

Οι ανακοινώσεις για την εφαρμογή των μέτρων θα γίνουν στις 15.00 από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί και, κατά πάσα πιθανότητα θα… τρέξουν νωρίτερα αφορούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή εναλλακτικά διπλής χειρουργικής μάσκας τόσο σε σούπερ μάρκετ, όσο και σε μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και από το προσωπικό σε εστίαση-διασκέδαση. Ποσοστό πληρότητας 10% στα γήπεδα, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα κλείσουν τελείως. Διασκέδαση και εστίαση μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Δε θα υπάρχουν όρθιοι και στα τραπέζια θα βρίσκονται έως έξι άτομα.

Σε οποιαδήποτε παρατήρηση, από την πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων, ότι αυτά δεν τηρούνται, θα υπάρξει διακοπή και της μουσικής. Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα φτάνει έως το 50% και θα εφαρμοστεί παράλληλα με κυλιόμενο ωράριο. 

Όσον αφορά στο μέτωπο των σχολείων, ειδικοί και κυβέρνηση έχουν πάντα ως πρώτο στόχο το κανονικό άνοιγμά τους στις 10 Ιανουαρίου. Αυτό που θα συζητηθεί σήμερα στη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής, αλλά και τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι κατά πόσο θα απαιτηθεί κάποια αλλαγή στα υγειονομικά πρωτόκολλα, αν και δε λείπουν οι εκτιμήσεις επιστημόνων, σύμφωνα με τις οποίες ενδέχεται η δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης να ξεκινήσει μία εβδομάδα αργότερα. 

Και νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων 

Πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ αναφέρουν ότι σήμερα θα ανακοινωθεί και νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων καθώς εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 25.000 και μπορεί να φτάσουν ακόμη και τις 30.000.

Δήμος Βέλου-Βόχας: Έλαμψαν και βραβεύθηκαν τα νιάτα

Previous article

Νέο σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα στην Επίδαυρο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.