ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ογδόντα καλλιτέχνες για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ

0

Η 17η, στη σειρά, που οργανώνεται από το 1979, είναι η φετινή δημοπρασία για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών /Πόρτα Ανοιχτή.

Ογδόντα έργα γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών θα δημοπρατηθούν
από τον Οίκο Δημοπρασιών Βέργος τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 στις 19.00, στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου. Όπως ενημερώνει η ΕΛΕΠΑΠ, όλα τα έργα προσφέρθηκαν κυρίως από τους ίδιους τους καλλιτέχνες, αλλά υπήρχαν και
γενναιόδωρες προσφορές από οικογένειες καλλιτεχνών και από συλλέκτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα έργα θα εκτεθούν στο χώρο του Μουσείου, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23
Ιανουαρίου 2022.

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια καθοριστικής
παρουσίας στο πλευρό των παιδιών με εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα.

Η Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών κα Δάφνη Οικονόμου αναφέρει: «Η ανταπόκριση στο κάλεσμά μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία και είμαστε απέραντα ευγνώμονες σε όλους. Στην Πόρτα Ανοιχτή, πιστεύουμε στις απεριόριστες δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρίες, όπως πιστεύουμε ότι η τέχνη αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στη ζωή κάθε ανθρώπου. Η εκδήλωση “80 Καλλιτέχνες δίνουν το χέρι τους στα παιδιά της Πόρτας Ανοιχτής” εκφράζει και τις δύο αυτές αλήθειες και ελπίζουμε ότι το φιλότεχνο κοινό θα μας τιμήσει, στηρίζοντας τα υπέροχα παιδιά μας, που αξίζουν μία θέση στον ήλιο».
Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν για το μοναδικό σε εύρος και ποιότητα έργο που επιτελείται στο Πρότυπο Κέντρο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή», όπου προσφέρονται καθημερινά και δωρεάν, εκπαίδευση και αποκατάσταση σε πάνω από 240 παιδιά και ενήλικες με κινητική αναπηρία.

πηγή: eps-ath.gr

Ατακάμα: Η έρημος με τα μυστικά της σωτηρίας του είδους

Previous article

Berlinale: Δια ζώσης αλλά χωρίς εκδηλώσεις και πάρτι το 72ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.